De voorbereiding: bus naar de ROTEB

Voor het electronisch onderhoud van de bus zijn we via de brandweer van Rotterdam bij de ROTEB terechtgekomen. De ROTEB is in Rotterdam de werkplaatsen (schitterende werkplaats) voor alle schoonmaakwagens, etc. en dus ook voor de brandweerwagens; het is een onderdeel van de gemeente Rotterdam. Ik kreeg na de vakantie contact met Albert en hij was samen met Ron bereid ons te helpen tegen een zeer schappelijke prijs!
Zelf hebben we al een paar keer gemerkt dat de electriciteit in de bus ingewikkeld en met veel draden is. Ingewikkeld omdat wij helemaal geen verstand van electro hebben. Dit betekent dus ook dat het een kwetsbaar onderdeel van de auto is. We hebben Albert en Ron dus in ieder geval maar gevraagd om zoveel mogelijk aan bedrading en toestanden die wij niet nodig hebben weg te halen. Zodoende kan dit ook geen verwarring bij anderen geven….
Verder hebben Albert en Ron een tweede accu erin gezet voor alle randapparatuur (dus luxe) zoals radio, licht, opladen via sigarettenaansteker. Verder is de radiator nogmaals schoongemaakt en is een slotje op een van de kisten in de bus gemaakt tegen diefstal van waardevolle spullen. We zijn er erg tevreden mee! Nogmaals bedankt Albert en Ron!!