De voorbereiding: 13 muggen

Onder het motto van soms zit het mee en soms dus niet

De bus is voor het laatste ondehoud en controle naar de garage van Jos in Venray gebracht. We spreken af om 2 weken later de bus weer op te halen. In die tijd komt er een bullbar (koeievanger), nieuwe V-snaren, schoongemaakte radiator en nog wat zaken op zitten. Verder zou Jos nog een high-jack (soort mega-lompe-superonstabiele-krik om je auto op te heisen als je in de blubber vastzit), reserve-filters etc. regelen. Helaas loopt het anders..

De vrijdag voordat we de bus gaan ophalen bellen we Jos. Het blijkt dat niet alles is gelukt.. Wegens vakantie was er geen ijzer beschikbaar voor de bullbar en ook de high-jack was niet verkrijgbaar. Balen dus, want we zouden morgen de auto gaan ophalen maar hij is niet af. We hadden geplent om van het ophalen van de bus een lekker lang weekendje kamperen te maken. Op zondag hebben we afgesproken met Patrick in Eindhoven en Ilona heeft heeft maandag ook nog vrij. Gaan we of gaan we niet?

Na overleg met Jos besluiten we om de bus toch maar op te halen en om hem maandag dan maar weer terug te brengen naar de garage. Dus op Zaterdag naar Venray, bus gehaald, een camping in de buurt gezocht, leuke plek, mooi weer, niets aan de hand.

Enigzins argwanend zijn we zelf eens onder de auto gaan kijken. De radiator ziet er nog net zo vies uit als toen we de auto kochten. De V-snaren lijken ook niet nieuw. Ook aan andere (kleine) zaken lijkt niets veranderd. Het vermoeden ontstaat dat de bus welliswaar 2 weken in Venray heeft gestaan maar dat er niet veel (lees: niets) aan gebeurd is. Pee wordt gestoken door een bij (en is allergisch). Boven de camping beginnen zich donkere wolken samen te trekken.

Die nacht barst het onweer los. Het water komt met bakken naar beneden. We voelen nattigheid. Een zijdeur van de bus is niet goed dicht. Het voeteneind is inmiddels doorweekt. De bus blijkt ook een broeinest van muggen. Tegen de tijd dat het licht begint te worden hebben we er 12 (!) doodgeslagen (stand Pee-Ilona: 12-0) en zoemt nummer 13 nog rond ons hoofd. Gebroken (na wel nog een leerzaam en gezellig bezoek aan Patrick!) zijn we aan het eind van de dag huiswaarts gekeerd. Lekker naar ons eigen plekje in Rotterdam, hoog en droog op de grote bank, zappend voor de tv. Wat was het weer heerlijk om thuis te zijn!

Eenzaam en alleen op camping de Linde bij Merselo