Dagboek 47: Blusbus terug naar Nederland. Het plan.

Aerdenhout, 2 november 2006


We hebben een plan gemaakt voor het laatste stuk om de bus weer thuis te krijgen.
Op donderdag 16 november vliegen we naar Istanbul. We is Pee & Ilona en Lutske, die gaat ook mee. Als het goed is, is Hans Coppens dan ook in Istanbul met de bus.

Op vrijdag 17 november gaan we bij de douane, op het vliegveld van Istanbul, de bus laten overzetten in het paspoort van Ilona. Dat moet, want anders mag Hans het land niet uit. Op zondag gaan we vanuit Istanbul naar Griekenland rijden. Misschien is Bart (vriend uit Maastricht) met zijn Griekse vrouw Venia in die tijd in Thessaloniki bij hun (schoon)familie. Gaan we daar even langs, in die tijd is er ook een Internationaal Filmfestival in Thessaloniki. Anders hebben we tijd om een dag of twee wat anders te doen in Griekenland, bijvoorbeeld naar Meteora. In ieder geval moeten we op zaterdagavond 25 november in Igoumenitsa (havenstad tegenover Corfou) zijn. Luts vliegt vanaf Corfou op 26 november naar huis en wij willen op zondagmorgen vanuit Igoumenitsa de veerboot pakken naar Venetië. Qua prijs valt het mee en qua tijd ook (iets van 24 uur). De boot lijkt ons minder vermoeiend en niet veel langzamer dan door voormalig Joegoslavië rijden.

Vanuit Venetië gaan we richting Alpen als het weer goed is (en anders ook, maar dan stoppen we er niet). Anders misschien nog een dagje naar Verona. Aan de grens (Oostenrijk-Duitsland) of ergens anders bij de Duitse douane kunnen we proberen een formulier (aanwezigheidsverklaring) voor het Carnet de Passage te laten invullen. Dat formulier hebben we nodig om samen met het Carnet in te kunnen leveren bij de ADAC om de borg terug te kunnen krijgen. Anders moeten we dit formulier achteraf in Nederland bij de douane laten invullen, dat kan ook. Via Duitsland rijden we in ieder geval terug naar Nederland. Op zaterdag 2 december, over een maand dus, hopen we (met bus) aan te komen in Aerdenhout.

Veerboot steekt de Bosporus over in Istanbul