Dagboek 4: Blusbus in Camperland

In de afgelopen weken hebben we veel gezien en geleerd van de wereld van de campers. En iedere keer vragen we ons weer af of de blusbus als camper moet worden beschouwd of toch niet? Om dit te kunnen beoordelen, ga ik de voors en tegens analyseren zodat je dit zelf kunt gaan beoordelen. De eigenaars van de campings zijn het er allang over eens: je bent toch een auto waar je in slaapt en dus wordt je als camper berekend (2 x persoon + tent + wagen), ook al gebruik je geen stroom en benut je effectief gezien maar 1 plekje op het terrein in plaats van twee plekjes…

Allereerst het formaat van de wagen. Een camper kan niet groot en luxe genoeg, naar onze ervaring. Zet je de blusbus ernaast dan zul je concluderen dat je de blusbus moet zoeken. Je kijkt er zomaar overheen!

's Ochtends zijn wij altijd als eerste uit de veren want als wij opstaan dan moeten we buiten de toilet zoeken en onze ontbijttafel in de zon zetten. Lekker buiten ontbijten, rommelen, opruimen en je plan trekken. Iedere keer weer worden wij verrast door de snelheid van een camperbewoner. Denk je dat je als eerste wakker bent en ontbeten hebt, rijden de campers zo maar ineens weg?!

Dan de knopjes en de luikjes. Wanneer een camper parkeert (dit gebeurt meestal in de vorm van dat de vrouw eerst uitstapt, achter de camper in de spiegel van de man gaat staan en aanwijzingen geeft of de camper meer naar rechts of meer naar links moet met als einde een harde klap op de achterkant van de wagen) dan wordt iedere keer weer een luikje geopend en een aantal interessante knopjes omgezet (denken wij aangezien we niet precies weten wat er dan wordt gedaan). De man rommelt vervolgens nog wat en stapt weer in de camper. Dit zelfde ritueel gebeurt wanneer een camper wil gaan vertrekken.

Mochten we een camperbewoner nu toch plotseling tegenkomen op een camping dan schrikken we ons iedere keer dood! We beginnen er aan te wennen maar ik geloof dat wij een van de belangrijkste camperattributen zijn vergeten mee te nemen (eigenlijk niet eens hebben), namelijk een duster oftewel een nachtjapon. Sta je op een camping dan is het eerste wat je in de ochtend tegenkomt een gekleurde, zelfs vaak een te korte duster met een camperbewoner erin. Spoken zijn het!

Aan jou de beoordeling of de blusbus tot camperland behoort of dat de blusbus tot de alternatieve, wat armoedige busjes wordt gezien???? (of iets anders?)

Graag je antwoord zodat wij het eindresultaat kunnen opmaken.

3 oktober 2005,
Ilona